SINDIKAT  POLICIJSKIH  SLUŽBENIKA
Zagreb, Avenija Gojka Šuška 1 - I. PAVILJON, prizemlje
Tel. 01/ 2426-296, spec. 26-296
Fax. 01/ 2426-246, spec. 26-246

Zašto Sustav za upravljanje ljudskim potencijalima vrijedan 16,5 milijuna kuna europskog novca nije u funkciji?

Broj: SPS-01-02/29-2019.
Zagreb, 3. 5. 2019. godine

 

UPRAVA ZA PRAVNE POSLOVE I LJUDSKE POTENCIJALE
n/r pomoćnika ministra gosp. Ante Delipetra

 

 

PREDMET: SUSTAV ZA UPRAVLJANJE LJUDSKIM POTENCIJALIMA
- odgovori, traže se.-

 

Poštovani pomoćniče ministra, gospodine Delipetar,

U studenom mjesecu 2018. godine u svrhu razvoja IT sustava za upravljanje ljudskim potencijalima dovršen je Sustav za upravljanje ljudskim potencijalima (u daljnjem tekstu: SZULJP) naručitelja SAFU za korisnika Ministarstvo unutarnjih poslova u okviru programa „Prijelazni instrument Europske unije za Republiku Hrvatsku“ u cilju jačanja kapaciteta na području upravljanja ljudskim potencijalima, a koji je koštao 2.249.400,00 eura ili oko 16,5 milijuna kuna.

Izrada programa trajala 2 godine, od 21. 11. 2016. godine do 21. 11. 2018. godine, a sadržavao je implementaciju novog integriranog SZULJP-a, migraciju postojećih podataka u novi integrirani SZULJP i edukaciju zaposlenika MUP-a za rad i upravljanje novim integriranim SZULJP-om.

Svrha novog SZULJP je, između ostaloga, omogućavanje pristupa svim zaposlenicima MUP-a i njihovo aktivno sudjelovanje u procesima upravljanja ljudskim potencijalima te interakcija između rukovoditelja i zaposlenika izravno kroz SZULJP koji sadrži sve relevantne podatke o svakom zaposleniku koji će po prvi puta biti dostupni svakom zaposleniku od osobnih podataka, prijevoza, radnih sati, godišnjih odmora, opreme, članova obitelji, školovanja, rješenja i radnih mjesta s opisom poslova radnog mjesta, edukacija, disciplinskih postupaka i mjera, odlikovanja i nagrada, ocjena, pa do mogućnosti traženja godišnjeg odmora, plaćenih dopusta, psihosocijalne pomoći, premještaja, javljanja na interni natječaj. Novim programom čak je predviđena i mogućnost predlaganja novih inicijativa od strane zaposlenika za poboljšanjem radnih procesa i time postizanje veće motivacije svih zaposlenika.

Obzirom da je od završetka projekta pošlo pola godine i da program još uvijek nije dostupan svim zaposlenicima u MUP-u te time nije u potpunosti funkciji, a niti se očito u njemu radi, a da na isti utrošeno 16,5 milijuna kuna, postavljamo Vam pitanje zbog čega je tome tako i kome je u interesu da ovakav program, koji bi znatno unaprijedio upravljanje ljudskim potencijalima i rad ljudskih potencijala učinio transparentnim, nije u funkciji i jeste li o tome obavijestili Europsku uniju koja je financirala cijeli projekt.

Odgovor molimo dostavite nam pismenim putem u zakonskom roku pozivom na broj gornji.

S poštovanjem,


P R E D S J E D N I K

Mario Puškarić

 

O TOME OBAVIJEST:

- Ministarstvo unutarnjih poslova, Kabinet ministra, n/r ministra gosp. dr. sc. Davora Božinovića,
- Vlada Republike Hrvatske, n/r premijera gosp. Andreja Plenkovića,
- Europska komisija, n/r predsjednika gosp. Jean-Claude Junckera,
- policijskim službenicima putem ustrojstvenih jedinica,
- ARHIVA, ovdje.-

KONTAKT

SINDIKAT POLICIJSKIH SLUŽBENIKA

10000 ZAGREB, Avenija Gojka Šuška 1
I. PAVILJON (zeleni) / prizemlje
 
Radno vrijeme:
radnim danom od 8,00 do 16,00 sati

 

Telefon: 01/ 2426-296, specijal: 26-296
Telefaks: 01/ 2426-246, specijal: 26-246
E-mail: sps@sps.com.hr
© 2020 SINDIKAT POLICIJSKIH SLUŽBENIKA. Sva prava pridržana. Izrada: LAV studio