Zagreb, Avenija Gojka Šuška 1 - I. PAVILJON, prizemlje
Tel. 01/ 2426-296, spec. 26-296
Povoljniji uvjeti u Kasi uzajamne pomoći

Povoljniji uvjeti u Kasi uzajamne pomoći

Predsjedništvo Sindikata policijskih službenika je na XVIII. sjednici donijelo odluku o izmjeni uvjeta u Kasi uzajamne pomoći koje su:

- uvedena mogućnost neograničenog broja korištenja tzv. "povlaštene" pozajmice,

- maksimalni iznos tzv "povlaštene" pozajmice podignut je s 1.500 eura na 2.000 eura na maksimalno do 10 jednakih mjesečnih rata, uz uvjet da iznos mjesečne rate povrata pozajmice ne može biti manji od 100 eura,

- "povlaštena" pozajmica je pozajmica koju član podiže do maksimalnog iznosa od 2.000 eura bez obzira na datum upisa u Kasu uzajamne pomoći i iznos ukupnog uloga koji je u tom trenutku manji od 500 eura, a koja će se pri njenoj isplati umanjiti za 3% manipulativnog troška,

- smanjen rok za isplatu uloga prilikom ispisa iz Kase uzajmane pomoći - iako smo u pravilu primitkom zahtjeva za ispis ušteđeni ulog isplaćivali zadnji radni dan u tjednu (iznimka su ispisi koji su predani nakon 25.-tog u mjesecu) rok za isplatu ušteđenog više nije 30 dana već je zadnji radni dan u tjednu, ako je zahtjev dostavljen u sindikat prije 25.-tog u mjesecu, odnosno ako je dostavljen nakon 25-tog u mjesecu rok za isplatu je nakon isplate plaće za protekli mjesec, isključivo iz tehničkih razloga jer kada bi se isplatio u zadnji radni dan u tjednu morali bismo ponovno raditi isplatu nakon plaće zbog nemogućnosti korekcije od strane ustrojstvene jedinice nadležne za obračun plaća MUP-a,

- smanjen rok za isplatu uloga - iako je rok za isplatu uloga bio 30 dana, isplaćivali smo ga zadnji radni dan u tjednu, stoga smo sada reglulirali da je taj rok zadnji dan u tjednu kada je predan zahtjev za isplatu uloga,

- smanjen broj isplata uloga - umjesto dosadašnjeg neograničenog broja isplate uloga uvedeno je ograničenje na maksimalnu isplatu uloga 3 puta godišnje, 

Čestit i blagoslovljen Božić i sretna i uspješna nova 2024. godina

Čestit i blagoslovljen Božić i sretna i uspješna nova 2024. godina

Čestit i blagoslovljen Božić

i

sretna i uspješna Nova 2024. godina

Bili smo u pravu - glavni ravnatelj policije Milina u sukobu je interesa

Bili smo u pravu - glavni ravnatelj policije Milina u sukobu je interesa

BILI SMO U PRAVU - GLAVNI RAVNATELJ POLICIJE NIKOLA MILINA U SUKOBU JE INTERESA 👌👌👌


Sada je na potezu ministar Davor Božinović i unutarnja kontrola MUP-a koji su dužni pokrenuti disciplinski postupak protiv glavnog ravnatelja policije, a ako to ne učine podnijet ćemo kaznenu prijavu protiv odgovorne osobe USKOK-u zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela zloupotrebe položaja i ovlasti.

Nastavljamo i dalje pratiti ovaj slučaj koji smo prijavili i USKOK-u, a budući da je Povjerenstvu trebalo čak 2 godine, ne očekujemo rasplet ove sage prije umirovljenja glavnog ravnatelja policije, budući da je to nova ustaljena praksa u MUP-u po uzoru na neke načelnike policijskih uprava i načelnike u Ravnateljstvu policije:

✌️PRVO “ZASLUŽENA” POLICIJSKA MIROVINA, A ONDA OPTUŽNICA ZA KAZNENO DJELO✌️

S obzirom na to da je prvi čovjek policije prekršio zakon i pribavio si nepripadajuću imovinsku korist od države očekujemo i od ministra Davora Božinovića i Vlada Republike Hrvatske da da ga razriješe dužnosti glavnog ravnatelja policije jer više nije dostojan obavljati tu časnu dužnost, budući da sumnjamo da će Nikola Milna sam ponuditi ostavku iz moralnih i drugih razloga.

Nakon ovoga postavlja se pitanje i same vjerodostojnosti policije i kako da građani, a i sami policijski službenici, uopće više vjeruju u sustav koji provodi zakone i zbog njihovog kršenja ih kažnjava i prijavljuje ovisno radi li se o prekršaju, kaznenom djelu ili disciplinskoj povredi, a prvi čovjek policije, koji mora biti uzor svim policijskim službenicima, ga krši bez imalo srama i stječe se dojam da mu ne može nitko ništa.

II. sportske igre - Medena/Trogir

II. sportske igre - Medena/Trogir

Broj: SPS-01-02/21-2023.
Zagreb, 31. 8. 2023. godine

 

 MINISTARSTVO UNUTARNJIH POSLOVA

ČLANOVIMA SINDIKATA
ZAPOSLENICIMA MUP-A

 

 

PREDMET: II. SPORTSKE IGRE SINDIKATA POLICIJSKIH SLUŽBENIKA - TROGIR,
- obavijest i zaprimanje prijava, dostavlja se.-

 

Poštovani,


Sindikat policijskih službenika organizira II. sportske igre koje će se održati u Trogiru - Hotel Medena s trajanjem od 4 dana u periodu od 21. do 24. rujna 2023. godine (četvrtak – nedjelja).

Naime, radi se o našim drugim sportskim igrama i kako cilj navedenog sindikalnog susreta nije samo sport nego i druženje, a sam kompleks je prilagođen i boravku obitelji pozivamo sve koji su zainteresirani da se odazovu i provedu ugodan produženi vikend u prekrasnom turističkom gradu.

Cijena boravka na navedenom sindikalnom susretu za članove sindikata je 159 € uz mogućnost plaćanja do 6 rata putem obustave na plaći, dok za osobe koji nisu članovi sindikata cijena je 209 € i ne postoji mogućnost plaćanja na rate i putem obustave plaće. Boravak za djecu do 5 godine je besplatan, a za djecu od 5 do 12 godina cijena boravka je 50% niža.

Dolazak na sindikalni susret je u četvrtak 21. 9. 2023. godine tokom dana iza 14,00 sati do 19,00 sati kada počinje i večera, a odlazak je u nedjelju 24. 9. 2023. godine nakon doručka iza 11,00 sati. U ponudi su dva puna pansiona i jedan polu pansion, a obroci (doručak, ručak i večera) poslužuju se na švedskom stolu odnosno sastoje se od više raznih namirnica i jela gdje gost sam uzima što i koliko želi.

Na sportskim igrama bit će sljedeće discipline na kojima nije obvezno sudjelovanje budući da cilj sindikalnog susreta nisu samo sportska natjecanja već i druženje u prekrasnom ambijentu: obojka na pijesku, veslanje na SUP-u tenis, stolni tenis, pikado, boćanje, šah, košarka, kartaška igra belot i biljar.

Za sudjelovanje na sindikalnim susretima državni službenik i namještenik ima pravo na plaćeni dopust u trajanju od 2 radna dana u jednoj kalendarskoj godini sukladno čl. 28. st .1. al. 10. Kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike. Zahtjev za plaćeni dopust podnosi se neposrednom rukovoditelju u ustrojstvenoj jedinici u kojoj je sudionik zaposlen, a potvrdu o sudjelovanju na sindikalnom susretu izdat će sindikat na zahtjev sudionika.

Svi zainteresirani za sudjelovanje na sportskim igrama trebaju popuniti prijavnicu koju šaljemo u prilogu dopisa i dostaviti je osobno ili elektroničkom poštom na adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. najkasnije do 15. 9. 2023. godine.

Plaćanje putem obustave na plaći i na rate (do 6 rata) moguće je samo članovima sindikata (uključujući i članove njihove obitelji) na način da prva rata dospijeva u listopadu na plaći za rujan 2023. godine. Osobe koje nisu članovi sindikata u obvezi su platiti puni iznos od 209 € do 16. 9. 2023. godine. U slučaju otkazivanja sportskih igara od strane sindikata izvršit će se povrat uplaćenih novčanih sredstava. Sindikat neće izvršiti povrat novčanih sredstava ukoliko osobe koje su se prijavile ne otkažu dolazak do 15. 9. 2023. godine bez obzira na razloge.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti svom sindikalnom povjereniku ili u sjedište Sindikata policijskih službenika (kontakt: 01/ 2426-296, specijal: 26-296 ili mobitel: 091/ 6126-462).

S poštovanjem,

PRILOG: prijavnica

 

P R E D S J E D N I K

Mario Puškarić, mag. crim.

Sretan Dan državnosti

Sretan Dan državnosti

Poštovane koelgice i kolege,

Dan državnosti Republike Hrvatske obilježavamo u spomen na konstituiranje prvog demokratski izabranog višestranačkog Sabora 30. svibnja 1990. godine.

Slaveći 33. obljetnicu hrvatske državnosti, sa zahvalnošću se prisjećamo svih onih koji su dali živote za našu slobodu i demokraciju te ujedno zahvaljujemo svima koji su pomogli u stvaranju Republike Hrvatske.

Svim zaposenicima MUP-a, kao i građanima Republike Hrvatske, s velikim ponosom čestitamo Dan državnosti, sa željom da zajedničkim radom nastavimo graditi uspješnu i ponosnu Hrvatsku koja će donijeti bolju budućnost generacijama koje dolaze.

KONTAKT

SINDIKAT POLICIJSKIH SLUŽBENIKA

10000 ZAGREB, Avenija Gojka Šuška 1
I. PAVILJON (zeleni) / prizemlje
 
Radno vrijeme:
radnim danom od 8,00 do 16,00 sati

 

Telefon: 01/ 2426-296, specijal: 26-296
E-mail: info@spsh.hr