SINDIKAT  POLICIJSKIH  SLUŽBENIKA
Zagreb, Avenija Gojka Šuška 1 - I. PAVILJON, prizemlje
Tel. 01/ 2426-296, spec. 26-296
Fax. 01/ 2426-246, spec. 26-246

Retroaktivno potpisivanje izdatnica za taktičku opremu UPPS-a

Broj: SPS-01-02/9-2016.
Zagreb, 12. travnja 2016. godine

 

MINISTARSTVO UNUTARNJIH POSLOVA
KABINET MINISTRA
n/r ministra gosp. Vlahe Orepića

 

PREDMET: TAKTIČKA OPREMA,
- prisiljavanje na retroaktivno potpisivanje izdatnica,
- zahtjev za postupanje, dostavlja se.-

 

Poštovani ministre, gospodine Orepić,

Obraćamo Vam se povodom pritužbe policijskih službenika Službe za osiguranje i zaštitu štićenih osoba Uprave za posebne poslove sigurnosti pri Ravnateljstvu policije zbog prisiljavanja istih na retroaktivno potpisivanje izdatnica za taktičku opremu koju su zadužili prije 5 godina (taktička jakna - gorotex splendor tekstil, taktičke hlače tru spec. mod EMD i taktički prsluk tru spec.).


Naime, prilikom zaduženja taktičke opreme policijski službenici su već potpisali izdatnice za taktičku opremu koju su zadužili, jer je u protivnom ne bi dobili, a sada se od strane rukovoditelja navedene Službe pozivaju da ponovno potpišu zaduženje navedene taktičke opreme i tom prilikom unose novi datum u 2016. godini. Stoga opravdano postavljamo pitanje zbog čega određeni rukovoditelji to čine i da li tim postupkom žele prikriti određeno nezakonito postupanje prilikom izdavanja robe iz skladišta MUP-a. Podsjetit ćemo također da su pojedini policijski službenici navedene Službe zadužili samo dio taktičke opreme, a ne sva tri dijela, a sada se od njih zahtijeva da potpišu da su preuzeli sva tri dijela taktičke opreme. Isto tako napominjemo da su neki policijski službenici Ravnateljstva policije, kao i neki dužnosnici MUP-a, također nosili dijelove navedene taktičke opreme iako nisu imali pravo na njeno zaduženje.


Navedeno ponašanje rukovoditelja navedene Službe je protuzakonito, tražimo da se odmah prekine i zahtijevamo inspiciranje navedenog slučaja te odgovornost rukovoditelja koji je naložio takvo postupanje.


Također očekujemo od službe koja preuzme inspiciranje slučaja da nas obavijesti o poduzetim mjerama i radnjama pozivom na broj gornji u zakonskom roku, kao i Pučku pravobraniteljicu koju također obavještavamo s ovim dopisom sukladno sporazumu sa Sindikatom policijskih službenika od 30. ožujka 2016. godine.


S poštovanjem,


P R E D S J E D N I K

Mario Puškarić

O TOME OBAVIJEST:
- Pučka pravobraniteljica, gđa. Lora Vidović, Zagreb, Trg Hrvatskih velikana 6,
- policijski službenici Službe za osiguranje i zaštitu štićenih osoba UPPS-a – telefaksom 22-006,
- ARHIVA, ovdje.-

KONTAKT

SINDIKAT POLICIJSKIH SLUŽBENIKA

10000 ZAGREB, Avenija Gojka Šuška 1
I. PAVILJON (zeleni) / prizemlje
 
Radno vrijeme:
radnim danom od 8,00 do 16,00 sati

 

Telefon: 01/ 2426-296, specijal: 26-296
Telefaks: 01/ 2426-246, specijal: 26-246
E-mail: info@spsh.hr