SINDIKAT  POLICIJSKIH  SLUŽBENIKA
Zagreb, Avenija Gojka Šuška 1 - I. PAVILJON, prizemlje
Tel. 01/ 2426-296, spec. 26-296
Fax. 01/ 2426-246, spec. 26-246

Katastrofalni uvjeti rada policajaca naspram najsuvremenije kamere koja služi komociji načelnika Filipovića

Broj: SPS-01-02/59-2020.
Zagreb, 2. 7. 2020. godine

 

POLICIJSKA UPRAVA PRIMORSKO-GORANSKA
POSTAJA PROMETNE POLICIJE RIJEKA
n/r načelnika gosp. Ivice Filipovića

 

PREDMET: KATASTROFALNI UVJETI RADA POLICIJSKIH SLUŽBENIKA NASPRAM NAJSUVREMENIJE KAMERE S PREPOZNAVANJEM REGISTARSKE TABLICE
- odgovori, traže se.-

 

Poštovani načelniče, gospodine Filipović,

Zaprimili smo pritužbe o katastrofalnim i sramotnim uvjetima u kojima rade policijski službenici Postaje prometne policije Rijeka od derutnih zidova i parketa koje desetljećima nitko nije niti pobojao, a kamoli popravio i obnovio od dotrajalosti i izgledaju gore neko stanje nekih objekata u Zagrebu nakon potresa do dotrajalog i neuporabljivog uredskog namještaja osobito stolica i stolova koji nisu dostojni ni za smetlište, a čije Vam fotografije dostavljamo u prilogu kako bi se sami uvjerili jer da ste to vidjeli vjerojatno bi već odavno sami nešto poduzeli po tom pitanju.

Nezamislivo je da do sada ništa po tom pitanju nije promijenjeno iako ste, po našim saznanjima, u postaji imali i inspekciju rada pa se postavlja pitanje što ste do sada od kada rukovodite i upravljate policijskom postajom učinili kako bi poboljšali uvjete rada i omogućili policijskim službenicima dostojan radni prostor te što mislite kako se osjećaju građani koji dođu u takav prostor i što misle o instituciji u koju dolaze te Vama kao načelniku.

Vas osobno to pretjerano ne dira jer bitno je da je Vaš prostor u kojem boravite uredan i čist te u skladu sa svim uvjetima koji zadovoljavaju standarde zaštite na radu, stoga Vas i smatramo odgovornim zbog takvog katastrofalnog stanja u kojima policijski službenici rade, a osobito zbog činjenice koju ćemo dalje navesti.

Naime, s druge strane naspram katastrofalnih i sramotnih uvjeta rada koje ste osigurali svojim policijskim službenicima u jednom Vam može zavidjeti i sav vrh Ravnateljstva policije i Sjedišta Ministarstva, a taj je da ste za potrebe reguliranja ulaza vozila u štićeni prostor postaje, kako vjerojatno ne bi morali čekati 10-15 sekundi duže da Vam netko od policijskih službenika operativnog dežurstva postaje (koje se nalazi neposredno pored samog kolnog ulaza i rampe) ne stisne gumb za otvaranje rampe, nabavili najsuvremeniju kameru za nadzor ulaza u prostor parkirališta postaje koja prepoznaje registracijsku tablicu vozila i automatski diže rampu za ulaz.

Takav pristup upravljanju policijskom postajom u kojem gledate samo svoj osobni interes i da je Vama ugodno i uredno radno okruženje u kojem su zadovoljeni svi standardi zaštite na radu, ne vodeći brigu o svojim zaposlenicima, iako ste to dužni i na to Vas pozitivni pravni propisu obvezuju, oštro javno osuđujemo i od Vas tražimo sljedeće odgovore:

1. Što ste poduzeli od kada ste preuzeli dužnost načelnika postaje da poboljšate radne uvjete zaposlenika?

2. Koje ste sve zaštite mjere i radnje poduzeli kako bi svim zaposlenicima osigurali normalne radne uvjete dostojne vremena u kojem živimo?

3. Kada je bila inspekcija u postaji i što je utvrđeno njenim nadzorom te koji su to nedostatci do danas otklonjeni, a koji nisu i zašto?

4. Na koji način je nabavljena sporna kamera za prepoznavanje registracijskih tablica vozila i automatsko dizanje rampe i sva njena programska podrška i infrastruktura te na čiji zahtjev, koliko je koštao državni proračun taj cijeli sustav uključujući kameru i programsku podršku te radove postavljanja i stavljanja u funkciju cijelog sustava te je li provedena javna nabava i tko je dao odobrenje za takvu nabavu?

5. Tko nadzire i upravlja sustavom rada sporne kamere?

Odgovore na postavljena pitanja molimo dostavite u zakonskom roku pismenim putem.

S poštovanjem,


P R E D S J E D N I K

Mario Puškarić

 

 

O TOME OBAVIJEST:


- Kabinet ministra, n/r ministra gosp. dr. sc. Davora Božinovića,

- Ravnateljstvo policije, n/r glavnog ravnatelja policije gosp. Nikole Miline,

- Kabinet ministra, Služba za unutarnju kontrolu, n/r voditelja gosp. Željka Kralja,

- Uprava za ljudske potencijale, n/r pomoćnika ministra gosp. Ante Delipetra,

- Policijska uprava primorsko-goranska, n/r načelnika gosp. Tomislava Dizdara,

- Ured predsjednika Republike Hrvatske, n/r predsjednika Republike Hrvatske gosp. Zorana Milanovića,

- Ured predsjednika Vlade Republike Hrvatske, n/r premijera gosp. Andreja Plenkovića,

- Hrvatski sabor, Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, n/r predsjednika Odbora gosp. Ranka Ostojića,

- Ured pučke pravobraniteljice, n/r pučke pravobraniteljice gđe Lore Vidović, dipl. iur.,

- Ured Povjerenika za informiranje, n/r dr. sc. Zorana Pičuljana,

- Državni inspektorat, Sektor za nadzor zaštite na radu,

- ARHIVA, ovdje.-

KONTAKT

SINDIKAT POLICIJSKIH SLUŽBENIKA

10000 ZAGREB, Avenija Gojka Šuška 1
I. PAVILJON (zeleni) / prizemlje
 
Radno vrijeme:
radnim danom od 8,00 do 16,00 sati

 

Telefon: 01/ 2426-296, specijal: 26-296
Telefaks: 01/ 2426-246, specijal: 26-246
E-mail: info@spsh.hr