SINDIKAT  POLICIJSKIH  SLUŽBENIKA
Zagreb, Avenija Gojka Šuška 1 - I. PAVILJON, prizemlje
Tel. 01/ 2426-296, spec. 26-296
Fax. 01/ 2426-246, spec. 26-246

Sindikat zahtjeva od glavnog ravnatelja policije disciplinsku odgovornost načelnika PU primorsko-goranske

Broj: SPS-01-02/40-2021.
Zagreb, 16. 9. 2021. godine

 

MINISTARSTVO UNUTARNJIH POSLOVA
RAVNATELJSTVO POLICIJE
n/r glavnog ravnatelja policije gosp. Nikole Miline

 

PREDMET: TOMISLAV DIZDAR
- lakša povreda službene dužnosti,
- postupanje, zahtjeva se .-

 

Poštovani glavni ravnatelju policije, gospodine Milina,

 

Zaprimili smo pritužbu policijskih službenika PU primorsko-goranske u kojoj se navodi da Tomislav Dizdar, načelnik PU primorsko-goranske, nepropisno nosi dijelove policijske odore, odnosno da kada izlazi i službenih prostorija u policijskoj odori ne nosi službeno naoružanje i opremu te kapu na glavi.

Tom prilikom upućeni smo da se i osobno uvjerimo na nedolično ponašanje načelnika kroz intervjue koje je davao medijima, a osobito na fotografiji koja je objavljena 21. 7. 2021. godine na službenoj web stranici Ministarstva unutarnjih poslova – Policijske uprave primorsko-goranske u članku „U projektu „Sigurna turistička destinacija“ sudjeluju i strani policijski službenici“ gdje se jasno i nedvosmisleno vidi da ne nosi niti kapu niti službeno naoružanje i opremu.

Budući da fotografija govori više od tisuću riječi, kada ju pogledate shvatit ćete bahatost i samouvjerenost jednog načelnika koji si daje za pravo da za identičnu lakšu povredu službene dužnosti licemjerno provodi disciplinske postupke i kažnjava podređene policijske službenike.

Sukladno navedenom i propisima koji reguliraju disciplinsku odgovornost policijskih službenika, u koje spada i načelnik Tomislav Dizdar kao prvi među jednakima, od Vas očekujemo da, kao neposredno nadređeni policijski službenik, pokrenete i provedete protiv njega disciplinski postupak radi učina lakše povrede službene dužnosti propisne člankom 95. stavkom 1. točkom 6. Zakona o policiji (neuredan izgled ili nepropisno nošenje policijske odore).

Ujedno Vas molimo da skrenete pozornost svim načelnicima policijskih uprava, kako mi to ne bi morali činiti na ovaj način, da propisno nose odoru hrvatske policije, po uzoru na Vas, jer do sada prateći Vaše javne istupe nikada nismo uočili nepropisno nošenje policijske odore za razliku od bivšeg glavnog ravnatelja policije Vlade Dominića kojeg smo također javno prozivali i upozoravali na nepropisno nošenje policijske odore.

O poduzetom molimo da nas obavijestite u zakonskom roku pismenim putem.

S poštovanjem,

 

PRILOG: - članak s web stranice MUP-a / PU primorsko-goranske.-

https://primorsko-goranska-policija.gov.hr/vijesti/u-projektu-sigurna-turisticka-destinacija-sudjeluju-i-strani-policijski-sluzbenici-na-kvarneru/28255

 

P R E D S J E D N I K

Mario Puškarić


O TOME OBAVIJEST: - Kabinet ministra, n/r ministra gosp. dr. sc. Davora Božinovića,
- ARHIVA, ovdje.-

KONTAKT

SINDIKAT POLICIJSKIH SLUŽBENIKA

10000 ZAGREB, Avenija Gojka Šuška 1
I. PAVILJON (zeleni) / prizemlje
 
Radno vrijeme:
radnim danom od 8,00 do 16,00 sati

 

Telefon: 01/ 2426-296, specijal: 26-296
Telefaks: 01/ 2426-246, specijal: 26-246
E-mail: info@spsh.hr