Zagreb, Avenija Gojka Šuška 1 - I. PAVILJON, prizemlje
Tel. 01/ 2426-296, spec. 26-296
Koja je ovo poruka javnosti i samim policijskim službenicima - prijaviti korupciju i protuzakonito ponašanje ili ne?!

Koja je ovo poruka javnosti i samim policijskim službenicima - prijaviti korupciju i protuzakonito ponašanje ili ne?!

KOJA JE OVO PORUKA JAVNOSTI I SAMIM POLICIJSKIM SLUŽBENICIMA
PRIJAVITI KORUPCIJU I PROTUZAKONITO PONAŠANJE ILI NE?!


Borite se protiv korupcije i svih oblika nezakonitog i neprofesionalnog ponašanja unutar sustava u kojem radite i proći ćete ovakvo jer gospoda koji vode ovaj sustav ne prezaju ni pred čim, čak niti pred ustavnim pravom slobode udruživanja i sindikalnog djelovanja.

Koja je ovo poruka djelatnicima MUP-a, a osobito javnosti, ako se sustav ovakvo odnosi prema sindikatu u čiji rad ne smije zadirati i što će se onda dogoditi pojedincu kada nešto slično prijavi?!

Da prijave ili ne bilo koji oblik nedozvoljenog ponašanja u sustavu koji bi građane i njih same trebao štititi !!!

Jel' ovakvo Hrvatska država štiti svoje "zviždače" i jesu li mnogi dali svoj život u Domovinskom ratu za ovo stanje društva u kojem vlada korupcija, nepotizam i nepoštivanje propisa od onih koji bi trebali biti uzor građanima i niže podređenim policijskim službenicima!

Zašto ovaj dopis nije potpisao gospodin Željko Kralj, voditelj unutarnje kontrole MUP-a, koji je ovo i inicirao sa svojim "konzultantom" i iznad kojeg je po hijerarhiji samo ministar.

Zna li ministar Davor Božinović što mu radi osoba koja je izravno njemu odgovorna ???

Hrabri vojnik sustava, gospodin Kralj, kojem je očito zadaća zaštita rukovoditelja koji se nađu s "prstom u pekmezu" i "peglanje" odgovornosti načelnika policijskih uprava, kada ne odrade ono što su dužni po zakonu, ovo "kukavičje jaje" daje na potpis načelnici Policijske akademije koja s ovim nema apsolutno nikakve veze i to pokazuje zapravo jad i bijedu ovog sustava.

Budući da je ovdje sada evidentna namjera narednih dana Sindikat policijskih službenika putem odvjetnika podnijeti će USKOK-u kaznenu prijavu protiv nepoznate osobe koja je, po našem skromnom mišljenju, evidentno zlorabila svoj položaj i ovlast u službi.
I poruka gospodinu Kralju i njegovom "konzultantu":

Suglasnost za pokretanje disciplinskog postupka nećete dobiti i vidimo se na Upravnom sudu u Zagrebu, a nakon što pravno završi ova saga, bili vi voditelji, načelnici, ministri ili obični umirovljeni policijski službenici, dobit će tužbu od sindikata za naknadu štete, jer pojedinci najbolje shvate kada ih se imenom i prezimenom udari po džepu.

PRILOG:

Zahtjev za davanje suglasnosti za pokretanje disciplinskog postupka protiv predsjendika Sindiakta policijskih službenika

KONTAKT

SINDIKAT POLICIJSKIH SLUŽBENIKA

10000 ZAGREB, Avenija Gojka Šuška 1
I. PAVILJON (zeleni) / prizemlje
 
Radno vrijeme:
radnim danom od 8,00 do 16,00 sati

 

Telefon: 01/ 2426-296, specijal: 26-296
E-mail: info@spsh.hr