SINDIKAT  POLICIJSKIH  SLUŽBENIKA
Zagreb, Avenija Gojka Šuška 1 - I. PAVILJON, prizemlje
Tel. 01/ 2426-296, spec. 26-296
Fax. 01/ 2426-246, spec. 26-246

REGRES - da ili ne?

Broj: SPS-01-02/36-2016.
Zagreb, 5. 7. 2016. godine

 

MINISTARSTVO UNUTARNJIH POSLOVA
svim ustrojstvenim jedinicama

članovima Sindikata policijskih službenika
svim zaposlenicima MUP-a RH

 

PREDMET: ISPLATA REGRESA,
- obavijest, dostavlja se.-

 

Poštovane kolegice i kolege,

Obzirom da smo zaprimili brojne upite da li će Vlada RH isplatiti regres zaposlenicima MUP-a koji spadaju u kategoriju državnih službenika, smatramo se dužnim reagirati iako nismo potpisnici Kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike niti njihovih Dodataka I. i II. s kojima smo izgubili određena materijalna prava, jer niti smo tada postojali niti bi tako nešto potpisali, a zbog raznoraznih špekulacija koje sada plasiraju upravo oni koji snose odgovornost jer su svojim imenom i prezimenom te potpisom (SPH – Dubravko Jagić, NSD MUP-a Zdravko Lončar i SDLSN – Boris Pleša) u ime svih svojih članova potpisali da se odriču tog prava i mnogih drugih do sada.

Naime, točno je i neosporno da će javni službenici dobiti regres samo iz razloga jer su se njihovi reprezentativni sindikati znali izboriti za svoje članove, kao što su se i izborili i za jubilarnu nagradu, a zahvaljujući toj borbi tih sindikata javnih službi Vlada RH je to pravo vratila i državnim službenicima, ne zahvaljujući reprezentativnim sindikatima već isključivo načelu jednakosti.

Da li će Vlada RH primijeniti to načelo i sada isključivo je dobra volja Vlade RH i činjenice da su uskoro izbori, a ne zasluga onih koji su se u naše ime odrekli tog prava i koji su se sada primili posla kada su počeli gubiti članstvo.

Sjetimo se samo sramotne Uredbe o izmjeni Uredbe o plaćama policijskih službenika za koju su znali od samog početka i šutjeli više od dva mjeseca te reagirali tek kada se javno u medijima pobunio Sindikat policijskih službenika, a sada provode peticiju koju smo i mi javno podržali iako nam kolege s terena javljaju da ju mnogi nisu ni dobili, niti je imaju gdje potpisati.

Zar to nije žalosno da dva najveća reprezentativna sindikata nisu sposobna organizirati da u svaku ustrojstvenu jedinicu MUP-a stigne papir na kojem se kolege mogu potpisati?! Bitno je da se znaju hvaliti da su oni ti koji odlučuju i da se samo njih pita jer su oni sindikati koje većina naših kolega podržava svojim članstvom i time im daju reprezentativnost.

Stoga drage kolege, kratko i jasno bez imalo demagogije, razmislite kojem sindikatu ćete dati ovlast u budućnosti da Vas zastupa u pregovorima s Vladom RH o Vašim pravima, jer sukladno čl. 1. KUDSN-a svojim članstvom trenutno dajete ovlast SPH i NSD MUP-a jer su oni jedina dva reprezentativna sindikata u MUP-a.

Upravo zbog toga odgovornost gubitka mnogobrojnih materijalnih prava ne leži samo na tim sindikatima, već i na svih našim kolegama koji ih podržavaju svojim članstvom, kao i na kolegama koji nisu članovi niti jednog sindikata.

S poštovanjem,


P R E D S J E D N I K
Mario Puškarić

KONTAKT

SINDIKAT POLICIJSKIH SLUŽBENIKA

10000 ZAGREB, Avenija Gojka Šuška 1
I. PAVILJON (zeleni) / prizemlje
 
Radno vrijeme:
radnim danom od 8,00 do 16,00 sati

 

Telefon: 01/ 2426-296, specijal: 26-296
Telefaks: 01/ 2426-246, specijal: 26-246
E-mail: info@spsh.hr