SINDIKAT  POLICIJSKIH  SLUŽBENIKA
Zagreb, Avenija Gojka Šuška 1 - I. PAVILJON, prizemlje
Tel. 01/ 2426-296, spec. 26-296
Fax. 01/ 2426-246, spec. 26-246

Vrhunski sportaši u našim redovima - Lutz i Lipovac

VRHUNSKI SPORTAŠI U NAŠIM REDOVIMA


Štefo Lutz - IJP PUZ-a
Marin Lipovac - PP Metković

 

Prošlog tjedna od 1.-3. 7. 2016. godine održana je jaka međunarodna regata u Auronzu (Italija) na kojoj su nastupali policijski službenici MUP-a RH Štefo Lutz i Marin Lipovac.

U iznimno jakoj konkurenciji od 7 zemalja, 50 klubova te više od 500 kajakaša i kanuista napravili su zapažene rezultate te ostvarili normu za nadolazeće Svjetsko prvenstvo u maratonu (Brandenburg Njemačka) i Europsko prvenstvo do 23 godine (Plovdiv Bugarska).

Marin Lipovac (22 godine) je jedan od najuspješnijih hrvatskih kajakaša. Rođen je u Slavonskom Brodu 12. 8. 1994. godine. Nakon nekoliko godina izbivanja iz reprezentacije radi Policijske Akademije i posla vratio se na najbolji mogući način u nacionalnu vrstu. Na navedenom natjecanju u svojim stazama (1000, 500 i 200 metara) osvojio je tri puta za redom 2. mjesto u kajaku dvosjedu (K2 službeni naziv discipline) sa svojim partnerom iz Zagreba. Tim plasmanom je izborio nastup na Europskom prvenstvu do 23 godine u bugarskom Plovdivu koje se održava ovaj tjedan(13.-17. 7. 2016. godine). Marin Lipovac zaposlen je u Policijskoj postaji Metković gdje uz svakodnevan posao odrađuje i dva do tri treninga na dan na rijeci Neretvi. Ovom prilikom se zahvaljujemo njegovim rukovoditeljima koji imaju razumijevanja za njegov rad i trud koji obavlja u teškim uvjetima. Također se nadamo da će ljudi u MUP-u razmotriti njegovu zamolbu za premještaj koju smo uputili i samom ministru, jer bi time bio u mogućnosti ostvarivati još bolje rezultate kako na poslovnom tako i na sportskom području i pridonositi ugledu MUP-a i u inozemstvu. Marin je 2014. godine proglašen najuspješnijim sportašem grada Slavonskog Broda i Brodsko-posavske županije, višestruki je prvak Hrvatske i kategorizirani je sportaš od strane Hrvatskog olimpijskog odbora - vrhunski sportaš.

Štefo Lutz (26 godina) je jedan od najuspješnijih hrvatskih kanuista. Rođen je u Slavonskom Brodu 7. 8. 1989. godine. Također kao i njegovom kolegi ovo je povratničko natjecanje,te je radi istih razloga izbivao nekoliko godina izvan boja Reprezentacije. U kanuu jednokleu(C1 službeni naziv) u svojoj disciplini (500 metara) je osvojio 3. mjesto iako je imao poteškoća sa zglobom šake. Izborenim plasmanom ostvario je pravo nastupa na Svjetskom prvenstvu u Brandenburgu koje će se održati u 9 mjesecu. Štefo je zaposlen u Interventnoj jedinici policije PU zagrebačke te isto tako ovom prilikom zahvaljujemo njegovim rukovoditeljima na iskazanom razumijevanju za njegov rad i trud te omogućavanju uvjeta za treninge. Proglašen je 2013. godine najuspješnijim sportašem grada Slavonskog Broda i Brodsko-posavske županije,t akođer je prvak Hrvatske i kategorizirani sportaš Hrvatskog olimpijskog odbora – vrhunski sportaš.

Iz razgovora sa kolegama saznali smo da je ovo sport gdje jednostavno nema kraćeg puta prema slavi. Samo red,rad i disciplina te mogu dovesti do rezultata. Da bi bio jedan dobar kajakaš ili kanuist moraš imati snagu iznad prosječnog dizača utega, izdržljivost kao jedan dobar atletičar i sve to objediniti u veslačku tehniku. Samo jedan trening iziskuje nevjerojatnu količinu energije da bi npr. odveslao 20-30 kilometara dnevno,u teretani digao 30 do 40 tona i još otrčao minimalno 8 kilometara (ovo je primjer jednog normalnog treninga koji se odrađuje od strane ovih vrhunskih sportaša j naših kolega svaki dan ugrubo gledano). Za njih ne postoji ljeto ili zima, sunce, kiša ili snijeg, temperatura +30 ili -15, oni su jednostavno na treningu u svim mogućim uvjetima. Dolaze rano u jutro ili kasno na večer s posla i bez obzira na težak dan njihova volja i snaga je opet na treningu. Svoje slobodno vrijeme troše na trening, ptice na grani znaju gdje ih se može naći. Trening ih je naučio disciplini i radu tako da to primjenjuju i na poslu, trudimo se biti najbolji što mogu jer na poslovnom polju treba biti primjer drugima i pobjeđivati (u ovom slučaju predrasude o policajcima). Nadamo se da će MUP prepoznati njihov rad i trud i omogućiti im nastavak treniranja jer oni ne brane samo boje reprezentacije nego predstavljaju Hrvatsku i policiju kako u zemlji tako i u inozemstvu.

KONTAKT

SINDIKAT POLICIJSKIH SLUŽBENIKA

10000 ZAGREB, Avenija Gojka Šuška 1
I. PAVILJON (zeleni) / prizemlje
 
Radno vrijeme:
radnim danom od 8,00 do 16,00 sati

 

Telefon: 01/ 2426-296, specijal: 26-296
Telefaks: 01/ 2426-246, specijal: 26-246
E-mail: info@spsh.hr