SINDIKAT  POLICIJSKIH  SLUŽBENIKA
Zagreb, Avenija Gojka Šuška 1 - I. PAVILJON, prizemlje
Tel. 01/ 2426-296, spec. 26-296
Fax. 01/ 2426-246, spec. 26-246

Stanje na granici u PU vukovarsko-srijemskoj

Broj: SPS-01-02/59-2016.
Zagreb, 7. 10. 2016. godine

 

MINISTARSTVO UNUTARNJIH POSLOVA
KABINET MINISTRA
n/r ministra gosp. Vlahe Orepića

 

PREDMET: STANJE NA GRANICI U PU VUKOVARSKO-SRIJEMSKOJ,
- povreda prava policijskih službenika te nedostatak sredstava i opreme,
- postupanje, traži se.-

 

Poštovani ministre, gospodine Orepić,
Zbog interesa javnosti i velikog broja policijskih službenika koji su upućeni na poslove zaštite državne granice u Policijsku upravu vukovarsko-srijemsku zahtijevamo od Vas postupanje radi navoda u tekstu pod naslovom „Policajci nezadovoljni: Nemamo dovoljno opreme na granici“ objavljen 4. 10. 2016. godine na portalu Večernjeg lista (http://www.vecernji.hr/hrvatska/nemamo-dovoljno-opreme-na-granici-1118351).
U navedenom članku navodi se niz zabrinjavajućih činjenica od kojih su i kršenje određenih prava policijskih službenika (prekovremeni rad, pauza), kao i sama neorganiziranost Policijske uprave vukovarsko-srijemske zbog vjerojatnog nedostatka zaštitne opreme, sredstava za rad i službenih vozila te prijetnji rukovodećih policijskih službenika s disciplinskim postupcima policijskim službenicima koji neposredno provode zadaće u takvim katastrofalnim uvjetima.
Što se tiče nedostatka službenih vozila, poštovani Ministre, podsjetit ćemo Vas da ste prilikom preuzimanja dužnosti dali obećanje kako cjelokupnoj hrvatskoj javnosti tako i nama zaposlenicima MUP-a da ćete započeti s reformama i „poštenom“ preraspodjelom sredstva unutar MUP-a pa samim time i službenih vozila. A u stvarnosti to nije učinjeno niti dan danas, jer pojedini načelnici i dan danas „imaju“ svoje službeno vozilo koje sada ne voze 24 sata nego im stoji na parkiralištu i voze ga za vrijeme radnog vremena, iako navedena ustrojstvena jedinica raspolaže s još službenih vozila. Stoga nema potrebe da takva službena vozila budu „etiketirana“ kao načelnikova osim, ako navedenoj gospodi nije ispod časti sjesti u službeno vozilo koje koriste njemu podređeni službenici ili im je pak bitna marka i model vozila. A sada vidimo da i dalje službenih vozila na terenu nema i da su policijski službenici prinuđeni pješačiti kilometrima u službi da bi s druge strane gospoda rukovoditelji i dalje mogli imati „svoje“ službeno vozilo.

Zbog interesa javnosti kao i zbog svih onih policijskih službenika koji su upućeni na rad u navedenu Policijsku upravu zahtijevamo da nadležna služba provede nadzor u navedenoj Policijskoj upravi i utvrdi istinitost navoda iz novinskog članka osobito po pitanju kršenja prava policijskih službenika i prijetnji rukovodećih policijskih službenika te nas o učinjenom obavijesti pismenim putem u zakonskom roku.

S poštovanjem,


P R E D S J E D N I K

Mario Puškarić

O TOME OBAVIJEST:

- zaposlenicima MUP-a putem ustrojstvenih jedinica,

- Pučka pravobraniteljica, gđa. Lora Vidović
- ARHIVA, ovdje.-

 

 

KONTAKT

SINDIKAT POLICIJSKIH SLUŽBENIKA

10000 ZAGREB, Avenija Gojka Šuška 1
I. PAVILJON (zeleni) / prizemlje
 
Radno vrijeme:
radnim danom od 8,00 do 16,00 sati

 

Telefon: 01/ 2426-296, specijal: 26-296
Telefaks: 01/ 2426-246, specijal: 26-246
E-mail: info@spsh.hr