SINDIKAT  POLICIJSKIH  SLUŽBENIKA
Zagreb, Avenija Gojka Šuška 1 - I. PAVILJON, prizemlje
Tel. 01/ 2426-296, spec. 26-296
Fax. 01/ 2426-246, spec. 26-246

Čestitka ministru Orepiću

Broj: SPS-01-02/62-2016.
Zagreb, 21. 10. 2016. godine

 

MINISTARSTVO UNUTARNJIH POSLOVA
KABINET MINISTRA
n/r ministra gosp. Vlahe Orepića

 

Poštovani ministre, gospodine Orepić,

Ovom prilikom čestitamo Vam na ponovnom imenovanju Ministrom unutarnjih poslova te Vam želimo puno sreće i uspjeha u daljnjem radu.

Obzirom da ste dužnost Ministra unutarnjih poslova već obnašali i da ste upoznati sa stanjem u sustavu MUP-a očekujemo od Vas, kako ste i sami najavili, jačanje pozicije policajca u društvu jer se policajac u ovom trenutku nalazi na dnu društvene ljestvice te provođenje reformi kojima će biti za cilj jačanje struke i depolitizacija policije u pravom smislu riječi.

Očekujemo također da ćete reagirati na svaku protuzakonitu radnju u sustavu bez obzira radilo se o policajcu ili rukovoditelju i da ćete u tome doista biti i vjerodostojni.

Isto tako iskreno se nadamo da ćete se zalagati na uvažavanju i poštivanju prava svih zaposlenika MUP-a, te da ćete surađivati sa svim sindikatima koji djeluju u MUP-u i da nećete raditi razlike i činiti diskriminaciju jer na tome počivaju demokratske vrijednosti svake članice Europske unije kojoj i Republika Hrvatska pripada.

Nadamo se da i Vi nećete kao svi ministri do sada gledati samo svoj osobni interes i napredovanje u političkoj karijeri, već da ćete se iskreno i pošteno založiti za bolji i pravedniji odnos države prema nama policijskim službenicima i zaposlenicima MUP-a.

Na žalost za sada možemo samo konstatirati da u svom dosadašnjem radu niste pokazali spremnost i odlučnost u provođenju reformi, poboljšanju socijalnog i materijalnog statusa zaposlenika MUP-a, kao niti na rješavanju loših i ustaljenih pravila ponašanja koji narušavaju pravilno funkcioniranje sustava i koče napredak ka demokratskim standardima Europske unije.

Možemo to razumjeti jer ste dužnost Ministra obnašali vrlo kratko, zato stoga od Vas sada puno očekujemo, a kao prvi potez na jačanju dostojanstva policijskih službenika je predstojeća primjena prava na otpremnine s 1. 1. 2017. godine čime ćete doista i pokazati da li Vam je stalo do policijskih službenika ili političke karijere.

Na putu očekivanja od Vas ćemo s pozicije sindikata i dalje ustrajati i biti dosljedni u svom radu na zaštiti prava zaposlenika MUP-a, borbi protiv korupcije i mobbinga u sustavu MUP-a te inzistirati na daljnjoj depolitizaciji policije i jačanju struke.

S poštovanjem,

 

P R E D S J E D N I K

Mario Puškarić

KONTAKT

SINDIKAT POLICIJSKIH SLUŽBENIKA

10000 ZAGREB, Avenija Gojka Šuška 1
I. PAVILJON (zeleni) / prizemlje
 
Radno vrijeme:
radnim danom od 8,00 do 16,00 sati

 

Telefon: 01/ 2426-296, specijal: 26-296
Telefaks: 01/ 2426-246, specijal: 26-246
E-mail: info@spsh.hr